Allergische Klachten

Bij een allergie is er een sterke afweerreactie op prikkels die op zich niet schadelijk zijn. Meestal ontstaan allergische klachten direct na die prikkel, soms pas na uren. De klachten vertonen zich vaak in de ogen, de neus, de longen, de huid en soms in het darmstelsel. Een allergie lijkt vaak te ontstaan in een periode van grote levensverandering.

Alle specialisten van AIGA hebben hun eigen behandeling voor deze klachten.

De artsen voor homeopathie kiezen een geneesmiddel op vier verschillende niveaus.

Het eerste niveau werkt heel direct. Daarbij wordt behandeld met het allergeen zelf, zoals graspollen, in een homeopathische verdunning. Vervolgens werken we structureel en kunnen we middelen kiezen gericht op de klachten of op de constitutie (lichamelijke aanleg en karakter/persoonlijkheid). Daarnaast kan er behandeling plaats vinden van de erfelijke component, als er sprake is van een aangeboren allergie of atopische constitutie. Deze behandelingen kunnen gewoon samengaan met reguliere medicatie. Als de behandeling aanslaat, kan deze mogelijk worden afgebouwd.

Guasha. Chinese Guasha bevordert de regeneratie van de gehele persoon. Het stimuleert het immuunsysteem, bevordert ontgifting en ontzuring, bouwt allergieën af en bewerkt een optimale energie.

De artsen voor acupunctuur zoeken de oorzaak in een Yin/Yang verstoring. Er kunnen via een kortdurende behandeling met naalden en/of Chinese kruiden klachten van hooikoorts en andere allergische klachten verholpen worden. Bij seizoensgebonden klachten kan een jaarlijkse terugkom behandeling noodzakelijk zijn. Omdat kinderen meestal liever niet geprikt worden is deze behandelmethode minder geschikt voor hen.

Met hypnotherapie kunnen vaak na een tot drie sessies de allergische klachten al ophouden. Het lichaam kan namelijk snel geleerd worden hoe zich normaal en goed te voelen bij de allergenen waar het voorheen buitensporig op reageerde.

Allergische klachten bij kleine kinderen kunnen ouders zelf behandelen, door middel van het voorlezen van een zelfgemaakt hypnotisch verhaal.

Via consulten Integrative Medicine, natuurgeneeskunde en/of orthomoleculaire geneeskunde wordt duidelijk hoe je met aanpassingen in je voedingspatroon eventueel aangevuld met bewezen effectieve natuurlijke producten je allergie kan behandelen. Vooral bij hooikoorts, (allergisch) eczeem en galbulten worden goede resultaten behaald. Ook kijken we naar de werking van je immuunsysteem en onderzoeken we samen of je voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgt om je immuunsysteem optimaal te laten functioneren.