Chronische pijn

Langdurige (chronische) pijn

Als je langdurig pijnklachten hebt, zal je op zoek gaan naar een behandeling die kan helpen.
De artsen en therapeuten van AIGA hebben ieder hun eigen benadering van pijnklachten en bieden verschillende soorten behandelingen.
Gemeenschappelijk is het op zoek gaan naar een diepere oorzaak van de klachten en het bevorderen van het zelfgenezend vermogen.

De homeopathisch arts zal je eerst uitgebreid bevragen over allerlei zaken en vraagt hierom een bereidheid naar jezelf te kijken. Met zorgvuldig – bij jou passende – uitgekozen geneesmiddelen zal je lichaam sneller weer in harmonie raken. Vaak is er na zo’n drie consulten (met een tussenpose van 4-6 weken), waarin de reacties nauwkeurig worden geëvalueerd, een duidelijk resultaat.

Ook bij reumatische aandoeningen worden hiermee vaak verassend goede resultaten geboekt.

De arts voor acupunctuur werkt via het aanprikken van acupunctuurpunten en met Chinese kruiden. In het algemeen vindt er na vijf behandelingen een evaluatie plaats en wordt er gekeken met de patiënt wat de effecten van de behandeling zijn en wat het verdere behandelplan is. Mensen met allerlei vormen van – chronische- pijn kunnen uiteindelijk met een behandeling om de twee tot zes maanden vaak veel beter uit de voeten.

Guasha, de eeuwenoude Chinese schraaptechniek, werkt vaak heel goed bij pijnklachten door fibromyalgie en artrose. De behandeling wordt meestal gecombineerd met kruiden en voedingsadviezen. Het integrale van de Chinese Guasha bestaat daarin, dat het de regeneratie van de gehele persoon bevordert. Het stimuleert het immuunsysteem, bevordert ontgifting en ontzuring, bestrijdt vele vormen van pijn, bevordert de doorbloeding, brengt zenuwstelsel en hormonen in balans, bouwt allergieën af en bewerkt een optimale energie.

Hypnotherapie. Het lijkt een dooddoener, “ je moet ermee leren leven”. Het is wel veel fijner om pijn niet alle ruimte in je leven te laten innemen. Met hypnotherapie kunnen we je helpen om weer de dingen te doen, die je graag wilt doen, terwijl pijn er ook kan zijn.

De artsen voor Integrative Medicin, natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde

Zullen vooral gebruik maken van natuurlijke producten. De natuur biedt verschillende effectieve stoffen tegen pijn, die veilig gebruikt kunnen worden. Chronische buikklachten, gewrichtspijnen, peesontstekingen, hoofdpijn en neuropathie reageren vaak erg goed op deze middelen.

De arts voor natuurgeneeskunde kan bovendien neuraaltherapie toepassen. Hiermee wordt in het stoorveld een bepaalde stof (procaïne) ingespoten waardoor de pijn kan verminderen of worden opgeheven.