Vruchtbaarheid en zwangerschap

Als zwanger raken niet vanzelf lijkt te gaan, kunnen de artsen van AIGA ondersteuning bieden en laten ervaren dat zwanger worden ook op een leuke en ontspannen manier kan.

Meestal bezoek je pas na een jaar proberen de gynaecoloog, zodat deze kan uitzoeken of er een duidelijke oorzaak is voor de verminderde vruchtbaarheid. Tijdens deze onderzoeksfase hebben onze artsen veel mogelijkheden om in actie komen met hun verschillende specialiteiten. Deze behandelingen kunnen plaatsvinden in afwachting van of tijdens een fertiliteitsbehandeling, maar ook om de kans op een zwangerschap te vergroten voor wie nog niet de stap wil zetten naar hormonen, IVF e.d.

De artsen voor homeopathie werken volgens een protocol dat is ontwikkeld op basis van onderzoek door Duitse en Franse gynaecologen. De artsen in het AIGA werken daarbij samen met andere centra in Nederland. Er kan al direct gestart worden met geneesmiddelen die de vruchtbaarheid vergroten en die volkomen veilig zijn voor u en de ongeboren vrucht. De man krijgt een middel om de spermakwaliteit te verhogen. Vaak heeft dit ook een gunstig effect op de libido. De vrouw krijgt geneesmiddelen om de ontvankelijkheid te vergroten en om de innesteling te verbeteren. Daarnaast wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen en krijgen zowel de man als de vrouw een persoonlijk geneesmiddel om de gezondheid te optimaliseren.

Acupunctuurbehandelingen kunnen energieverstoringen opheffen. Samen met kruidenbehandelingen kan de spermakwaliteit verbeterd worden bij de man en bij de vrouw de menstruatiecyclus, de kwaliteit van de eicel, eisprong en de innesteling. Met deze behandelingen wordt de kans op zwangerschap vergroot, wat ook bewezen is voor acupunctuur bij IVF.

De artsen voor Integrative Medicine, natuurgeneeskunde en orthomoleculaire geneeskunde kunnen adviezen geven over voeding, supplementen en kruiden. Met als doel de kwaliteit van je ei- of zaadcellen te verbeteren of je lichaam in optimale conditie voor een zwangerschap te brengen. Ook kunnen bepaalde natuurlijke producten je menstruatiecyclus regelmatiger laten worden en je hormonale balans verbeteren. Er wordt slechts gebruik gemaakt van natuurlijke behandelingen waar westerse wetenschap bewijzen voor heeft.

Guasha bevordert de regeneratie van de gehele persoon. Het stimuleert het immuunsysteem, bevordert ontgifting en ontzuring, bestrijdt vele vormen van pijn, bevordert de doorbloeding, brengt zenuwstelsel en hormonen in balans, bouwt allergieën af en bewerkt een optimale energie.

De zes paren die de afgelopen anderhalf jaar in behandeling zijn gekomen, waren allemaal binnen negen maanden zwanger.

In een Amerikaans onderzoek bleek hypnotherapie de kans op een zwangerschap te verdubbelen en het succespercentage bij IVF ook te verhogen.

Trouwens, ook tijdens en na de zwangerschap kunnen we je goed helpen. Denk aan het behandelen van zwangerschapsmisselijkheid en -braken, problemen met de borstvoeding etc.