Nieuws

Interview met HKH Irene van Lippe-Biesterfeld op 24-12-2021
AWARENESS, ‘De kracht van het zelfherstellend vermogen’.
Als het licht wordt, schijnt de zon in mij.
Bekijk het interview hier.

In deze aflevering gaat Gio Meijer, arts voor integrale geneeskunde, in gesprek met Hare Koninklijke Hoogheid prinses Irene van Lippe-Biesterfeld over haar visie ten aanzien van het zelfherstellend vermogen van de mens en de natuur.
In een persoonlijk en openhartig verhaal vertelt prinses Irene over haar verbinding met de natuur en hoe een eenheidservaring aanleiding was om haar leven een andere wending te geven. Zij koos ervoor haar tijd en energie te richten op het verbinden van mensen met de natuur
Met dit doel richtte zij in 2000 Het Natuurcollege op. Vijf jaar later creëerde zij Natuurwijs voor de kinderen. In 2009 liet zij Bergplaas ontstaan in Zuid-Afrika, waar zij cursussen ontwikkelde zodat ieder persoonlijk de innerlijke kracht kan ervaren in directe relatie tot de natuurlijke omgeving.
Maar haar visie gaat veel verder: er is ruimte voor nieuwe waardepatronen, waarvoor een innerlijke verandering nodig is. Door naar langetermijneffecten te kijken is oprecht leiderschap nodig en moed om te veranderen.
Met de aankomende leerstoel in Wageningen zal wetenschappelijke onderbouwing gecreëerd worden om de effecten van de verbinding tussen mens en natuur zichtbaar te maken, ook voor de ervaring en beleving en welk effect dat heeft op ons mens-zijn. Op de agenda zetten van zachte waarden is een kwaliteit van prinses Irene, waarden die moeilijk in marktmodellen passen.

Mede mogelijk gemaakt door de FRED Foundation, de Academy for Integrative Medicine (AIM) en Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG).
Video door Anne Gentenaar, Studio de Maan.
Muziek Aspiration by Muza Production

Zorgpremies 2022
Hierbij treft u het overzicht per zorgverzekeraar aan voor de vergoeding van Homeopathie behandelingen voor het jaar 2022. Daarnaast treft u een overzicht aan “wie hoort bij wie en welke verzekeraars zijn er?”

De zorgverzekeraars vergoeden Homeopathie vanuit de aanvullende zorgverzekering. Deze zorg komt niet ten laste van het eigen risico.

In vergelijking met 2021 zijn er de volgende aanpassingen:
– Besured staat niet meer vermeldt.
– VinkVink is een nieuwe merknaam van Menzis (geen vergoeding).
– Bij FBTO kunnen alleen patiënten die voor 2021 de module Alternatieve Geneeswijzen hadden aangezet hiervan gebruik maken. De module kan vanaf vanaf 1 januari 2021 niet meer worden aangezet. Deze staat om deze reden in het overzicht op geen vergoeding mogelijk.

Het overzicht is bedoeld als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraar. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Raadpleeg voor de exacte vergoedingen altijd de polisvoorwaarden van de verzekeraar.

Interview inzake COVID-19 op 24-01-2021
Met Hannah Visser, Internist-Infectioloog, krijgt u met de huidige kennis meer inzicht inzake COVID-19. Bekijk het interview hier.

Nieuwjaarslezing prof. Bob de Wit
Resolving eight key issues to build a citizens society
Op zaterdag 16 januari jl. vond de Nieuwjaarslezing van prof. Bob de Wit via livestream plaats. Dit werd aangeboden namens de besturen van de Academy for Integrative Medicine (AIM), het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde (TIG) en de Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (AVIG). Er kwamen zeer enthousiaste reacties op, en zodoende is besloten de opname nog tot 1 maart 2021 online beschikbaar te stellen om achteraf gratis te bekijken: bekijk hier de opname.

Prof. Bob de Wit, hoogleraar Strategie aan de Universiteit van Nyenrode, geeft in de lezing aan de hand van zijn nieuwste boek zijn visie op de ontwikkelingen in – en de mogelijke toekomst van – onze wereld. Hij gaat vooral in op de gezondheidszorg en de kansen die er liggen dat mensen zelf (weer) de regie krijgen over hun eigen leven.

Indien u interesse heeft in het besproken boek, dan is dit te bestellen op https://www.society4th.org.

WEBINAR: COVID-19, (on)zin & wijsheid
Neem kennis van onafhankelijke en verstrekkende inzichten van corona op immunologisch gebied.
Prof. dr. Pierre Capel, emeritus-hoogleraar Experimentele Immunologie vertelt u hierover.
Datum: dinsdagavond 23 juni 2020.
Kosten: € 20,-
Tijd: 19.30 – 20.30 uur
Aanmelding: info@avig.nl
Meer informatie: klik hier.

FILM: Just One Drop, mysterie van de homeopathie
Zaterdag 25 januari 2020 draait de film Just One Drop, mysterie van de homeopathie
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=90wbrwbhWak
Aanvang: 12.30 uur
Locatie: Ketelhuis Westergasterrein
Pazzanistraat 4
1014 DB Amsterdam
Meld u aan om verzekerd te zijn van een plaats: prom@vhan.nl

Radio-uitzending De Peiling: Integrale geneeskunde in de basisverzekering?
Luister terug naar de radio-uitzending van Noord-Holland radio; De Peiling van dinsdag 12 november 2019. Een uitzending met Cees Renckens en woordvoerster van de Artsen Verenging Integrale Geneeskunde: Gio Meijer.

De Peiling: Integrale geneeskunde in de basis verzekering?
De uitkomst: Meer dan 70% van de Nederlanders wil complementaire geneeskunde in de basisverzekering en zijn tevreden over de behandelaren en de resultaten.

Om het radiofragment van de uitzending te beluisteren (start na 06.45 min.): https://nhradio.nl/uitzending/f52002020c20fd8e8b200ae5db9e4e57/

Platform Integrale Gezondheidszorg, basis van de integrale beweging
Word ‘Vriend van Integrale Gezondheidszorg’ via www.wijzernaargezondheid.nl. Wilt u ook dat uw huisarts of specialist verder kijkt dan alleen naar de mogelijkheden van de reguliere geneeskunde? Meer dan één miljoen Nederlanders, waaronder het merendeel van de mensen met een chronische aandoening, zoekt ook hulp bij artsen en therapeuten die complementaire methoden toepassen (CBS, 2017). Lees verder

Artikel Trouw: Vaccineer beter, niet zozeer meer
Ik schrok van het opiniestuk over vaccinatieangst door Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie (Opinie, 14 februari). Ouders die niet willen vaccineren waren er al in de jaren negentig en zijn dus geen nieuw verschijnsel. En zij komen gewoon naar consultatiebureaus. Ik heb mijn kinderen gedeeltelijk laten vaccineren, gaf hun daarna meer tijd om te herstellen en ging naar het consultatiebureau, net als andere ouders die ik ken en ‘anders’ vaccineerden.

De oproep om naast de bezorgde ouders te gaan staan en in gesprek te gaan is mooi, maar hen alleen met argumenten overtuigen van vaccineren is geen gesprek voeren. Deze hogeropgeleide ouders snappen echt het doel van vaccineren wel. Ze snappen méér dan dat, namelijk dat vaccinatie ook kan schaden, omdat er zoals bij elk ander medicament bijwerkingen kunnen zijn. Deze worden echter ontkend.

Lees het volledige artikel hier.

Help de integrale geneeskunde en teken de petitie!
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport heeft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat integraal werkende artsen niet meer BIG geregistreerd kunnen worden. Dit heeft gevolgen voor u als patiënt en betekent een grote achteruitgang voor de Nederlandse gezondheidszorg. Help onze artsen daarom om hun vak te kunnen blijven beoefenen en teken deze petitie.

Zorgpremies 2020
Bent u benieuwd in hoeverre homeopathische behandelingen vergoed worden? Klik hier en ontdek wat u terug kunt krijgen van uw verzekering.

Het netwerk van… Gio Meijer
http://vnva.nl/netwerkplatform/het-netwerk-van/item/1132-gio-meijerTijdschrift
Het Artsencentrum voor integrale geneeskunde staat ook in contact met het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde. Een onafhankelijk tijdschrift over complementaire geneeskunde dat een podium biedt voor wetenschappers, behandelaren en andere geïnteresseerden. Op www.tigweb.nl kunt u zien welke artikelen er in het tijdschrift zijn verschenen.Blog over alternatieve geneeswijzenIntegrale geneeskunde in de krant

Homeopathy Research Insitute

Interview VHAN, gezondheidsbeurs 2017
Mogelijk gemaakt dankzij Stichting VHAN: www.stichtingvhan.nl