Nieuws

Platform Integrale Gezondheidszorg, basis van de integrale beweging
Word ‘Vriend van Integrale Gezondheidszorg’ via www.wijzernaargezondheid.nl. Wilt u ook dat uw huisarts of specialist verder kijkt dan alleen naar de mogelijkheden van de reguliere geneeskunde? Meer dan één miljoen Nederlanders, waaronder het merendeel van de mensen met een chronische aandoening, zoekt ook hulp bij artsen en therapeuten die complementaire methoden toepassen (CBS, 2017). Lees verder
Artikel Trouw: Vaccineer beter, niet zozeer meer
Ik schrok van het opiniestuk over vaccinatieangst door Carla Dik-Faber, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie (Opinie, 14 februari). Ouders die niet willen vaccineren waren er al in de jaren negentig en zijn dus geen nieuw verschijnsel. En zij komen gewoon naar consultatiebureaus. Ik heb mijn kinderen gedeeltelijk laten vaccineren, gaf hun daarna meer tijd om te herstellen en ging naar het consultatiebureau, net als andere ouders die ik ken en ‘anders’ vaccineerden.

De oproep om naast de bezorgde ouders te gaan staan en in gesprek te gaan is mooi, maar hen alleen met argumenten overtuigen van vaccineren is geen gesprek voeren. Deze hogeropgeleide ouders snappen echt het doel van vaccineren wel. Ze snappen méér dan dat, namelijk dat vaccinatie ook kan schaden, omdat er zoals bij elk ander medicament bijwerkingen kunnen zijn. Deze worden echter ontkend.

Lees het volledige artikel hier.
Help de integrale geneeskunde en teken de petitie!
Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport heeft stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat integraal werkende artsen niet meer BIG geregistreerd kunnen worden. Dit heeft gevolgen voor u als patiënt en betekent een grote achteruitgang voor de Nederlandse gezondheidszorg. Help onze artsen daarom om hun vak te kunnen blijven beoefenen en teken deze petitie.

Zorgpremies 2019
Bent u benieuwd in hoeverre homeopathische behandelingen vergoed worden? Klik hier en ontdek wat u kunt terug krijgen van uw verzekering.

Het netwerk van… Gio Meijer
http://vnva.nl/netwerkplatform/het-netwerk-van/item/1132-gio-meijerTijdschrift
Het Artsencentrum voor integrale geneeskunde staat ook in contact met het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde. Een onafhankelijk tijdschrift over complementaire geneeskunde dat een podium biedt voor wetenschappers, behandelaren en andere geïnteresseerden. Op www.tigweb.nl kunt u zien welke artikelen er in het tijdschrift zijn verschenen.Blog over alternatieve geneeswijzenIntegrale geneeskunde in de krant

Homeopathy Research Insitute

Interview VHAN, gezondheidsbeurs 2017
Mogelijk gemaakt dankzij Stichting VHAN: www.stichtingvhan.nl