Bart Simons

Bart Simons

Psychiater

Afspraak maken

Telefoon: 020-6798586

E-mail: aigamsterdam@gmail.com

Adres: Deurloostraat 129 hs

1078 HX Amsterdam

Bart Simons

Ik ben Bart Simons, geboren in 1944 en sinds 1972 werkzaam in de psychiatrie, vanaf 1976 als geregistreerd psychiater. In die afgelopen veertig jaar ben ik actief geweest op diverse terreinen in de GGZ zoals ziekenhuispsychiatrie, ‘gestichtspsychiatrie’, sociale psychiatrie en sinds 1998 forensische psychiatrie.

In april 2012 nam ik afscheid als eerste geneeskundige van de TBS kliniek Oldenkotte in Rekken.

In mijn werk heb ik altijd veel belang gehecht aan processen die een gevolg zijn van de interactie tussen individu en omgeving. Mede daardoor heb ik steeds een kritische houding gehad tegenover de pretenties van de biologische psychiatrie.

Al met al is mijn ervaring inmiddels dat de nadelen van langdurige behandeling met psychofarmaca in heel veel gevallen groter zijn dan de voordelen.

Enkele tientallen jaren geleden heb ik mij  enkele jaren intensief verdiept in de klassieke homeopathie. In die tijd lukte het mij niet om die kennis effectief toe te passen in de dagelijkse praktijk, o.a. door het gebrek aan acceptatie vanuit het veld. Intussen hebben zich op het terrein van de homeopathie grote ontwikkelingen voorgedaan. Bovendien heb ik nu de tijd om deze belangstelling opnieuw vorm te geven. In 2012 maakte ik kennis met het werk van Mahesh Gandhi, een klassiek opgeleid psychiater uit Mumbai, India. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring met het gebruik van homeopathie in de psychiatrie en zijn benadering spreekt mij erg aan. Behalve door het volgen van seminars in Nederland en Duitsland heb ik mijn kennis van zijn wijze van werken vergroot tijdens een cursus van een maand in de The other song, International Academy of Advanced Homeopathy in Mumbai.

Mijn voornemen is om twee dagen per maand beschikbaar te zijn in het Artsencentrum voor Integrale geneeskunde Amsterdam t.b.v. consulten en behandelingen.