Fleur de Lorijn

Fleur de Lorijn

Kinderarts en Acupuncturist

Afspraak maken

Telefoon: 020-6798586

E-mail: aigamsterdam@gmail.com

Adres: Deurloostraat 129 hs

1078 HX Amsterdam

Fleur de Lorijn

Mijn naam is Fleur de Lorijn, een ervaren kinderarts en gepromoveerd specialist op het gebied van obstipatie bij kinderen. Daarnaast ben ik opgeleid als acupuncturist. Acupunctuur is een van de behandelingsmethoden van de Traditionele Chinese Geneeskunde, een duizenden jaren oude geneeskunde. Bij acupunctuur wordt er gebruik gemaakt van het zelfherstellende vermogen van het lichaam middels beïnvloeding van onze energie (Qi) huishouding.

Voor mij is een holistische benadering van de gezondheid van zeer groot belang, waarbij niet alleen de fysieke problemen belangrijk zijn, maar ook de algehele balans en gezondheid van de patiënt.  Mijn doel is om het beste van beide werelden te combineren en de voordelen van zowel de westerse als de oosterse geneeskunde te gebruiken. Mijn spreekuren zijn zowel voor kinderen als volwassenen.  

De behandeling van kinderen is anders dan bij volwassenen. Kinderen zijn over het algemeen veel gevoeliger dan volwassenen en reageren sneller op een behandeling. Er zijn veel verschillende manieren om kinderen te behandelen. Ik maak gebruik van bijvoorbeeld Japanse acupunctuur (Shonishin). Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van speciale instrumenten (afgeronde, puntvormige koperen en stalen plaatjes, rollers en borsteltjes) om zachte druk en wrijving uit te oefenen op speciale acupunctuurpunten. Ook kan ik gebruik maken van Electro-acupunctuur, een apparaat dat een kleine elektrische puls geeft wat een kietelend gevoel kan geven. Voor oudere kinderen worden uiterst dunne naaldjes gebruikt die nauwelijks voelbaar zijn. 

Het is van groot belang dat het comfort van de patiënt gewaarborgd wordt en ik neem dan ook altijd de tijd om ervoor te zorgen dat een patiënt zich op zijn/haar gemak voelt tijdens de behandeling.   

Heel graag nodig ik je uit om contact met mij op te nemen en een afspraak te maken en kijk ernaar uit om je te ontmoeten en je te begeleiden op je pad naar een betere gezondheid. 

Hartelijke groet, 

Dr. Fleur de Lorijn, Kinderarts en Acupuncturist 

Geneeskunde Praktijk Bloem 

praktijkbloem@gmail.com

BIG registratienummer 69050045301 

AGB code 03046599