Gio Meijer

Gio Meijer

Arts voor integrale geneeskunde en leefstijlgeneeskunde, en arts voor homeopathie

Afspraak maken

Telefoon: 020-6798586

E-mail: aigamsterdam@gmail.com

Adres: Deurloostraat 129 hs

1078 HX Amsterdam

Gio Meijer

Tijdens mijn coschappen geneeskunde in het Emma kinderziekenhuis begon mijn interesse in de homeopathie. De ervaring dat huidklachten en luchtwegklachten bij kinderen elkaar afwisselen en een relatie met elkaar hebben (astma en eczeem), maar dat niemand van de kinderartsen of professoren daar een passende verklaring voor kon geven, maakte dat ik verder ging kijken.

Zo leerde ik de homeopathische geneesmethode kennen, met een hiërarchie van de klachten en een duidelijke verklaring voor het verschijnsel wanneer een klacht “verandert”, tijdens de behandeling op weg naar genezing.
Het is fascinerend te zien hoe telkens de levensenergie en kracht van een mens, lichamelijk, emotioneel, psychisch en spiritueel alleen maar gezond wil worden. Met de juiste informatie kan dat vaak ook. Het is bijna altijd mogelijk de levensenergie zo aan te spreken dat een stuk verbetering tot stand komt.

Levenswerk en passie: preventie

Die juiste informatie proberen te vinden is mijn passie. Telkens is het een uitdaging om samen met de patiënt/cliënt te zoeken naar een mogelijke oplossing van de verstoring en verbetering van de klachten.
Homeopathische geneesmiddelen kunnen een enorme steun zijn. Ik pas de klassieke methode toe, gebruikmakend van alle kennis zoals die van Jan Scholten, de Bombay methode, Sankaran, De Gandhi bekend zijn. Ook ondersteuning bij kanker behandeling, ontstoren van toxische stoffen bij of na chemokuren of van vaccinaties behoren tot de mogelijkheden.

Om de effecten van de behandelingen te objectiveren kan er Kirlian-fotografie, een methode om subtiele veranderingen die niet in bloed of op een röntgenfoto zichtbaar zijn te beoordelen, gebruikt worden. Mijn ideaal is preventief werken, niet wachten tot het volgende probleem zich aandient, maar zien wat er nodig is om een aankomend probleem te voorkomen en zo optimaal mogelijk gezond te worden/blijven.

BIG registernummer: 59022785201