Gio Meijer

Gio

Arts, gespecialiseerd in homeopathie en voornamelijk in Amsterdam West en Haarlem.

Tijdens mijn coschappen geneeskunde in het Emma kinderziekenhuis begon mijn interesse in de homeopathie. De ervaring dat huidklachten en luchtwegklachten bij kinderen elkaar afwisselen  en een relatie met elkaar hebben (astma en eczeem), maar dat niemand van de kinderartsen of professoren daar een passende verklaring voor konden geven, maakte dat ik verder ging kijken.

In de homeopathische geneesmethode kent men een hiërarchie van klachten en een duidelijke verklaring voor het verschijnsel dat een klacht “verandert”. Sommige aandoeningen zijn  minder verstorend dan andere. Bij de homeopathische behandeling zie je dan ook vaste patronen tijdens de behandeling op weg naar genezing. Het is fascineren te zien hoe telkens de levensenergie en kracht van een mens, lichamelijk, emotioneel, psychisch en spiritueel alleen maar gezond wil worden. Met de juiste informatie kan dat vaak ook. Het is bijn altijd mogelijk een stuk verbetering tot stand te brengen.

Levenswerk en passie

Die juiste informatie proberen te vinden is mijn passie. Telkens is het een uitdaging om samen met de patiënt/cliënt  en/of ouder/ partner te zoeken naar een mogelijke oorzaak van de verstoring. Of naar dat wat nodig is op dat moment om iemand zo goed mogelijk te helpen weer verder te komen. Homeopathische geneesmiddelen zijn een enorme steun. Ik pas altijd de klassieke methode toe, gebruikmakend van alle kennis zoals die van Jan Scholten, de Bombay methode, Sankaran. Ook ontstoring van vaccinaties als dat nodig is en eventueel ook ondersteund met kinesiologie.

Om de effecten van de behandelingen te objectiveren gebruik ik Kirlian fotografie, een methode om subtiele veranderingen die niet in bloed of op een röntgenfoto zichtbaar zijn te beoordelen. Mijn ideaal is preventief werken, niet wachten tot het volgende probleem zich aandient, maar zien wat er nodig is om zo optimaal mogelijk gezond te worden/ blijven.

BIG registernummer: 59022785201