Lucille Coetzee

Lucille Coetzee

Natuurgeneeskunde en mesologie

Afspraak maken

Telefoon: 020-6798586

E-mail: aigamsterdam@gmail.com

Adres: Deurloostraat 129 hs

1078 HX Amsterdam

Lucille Coetzee

Ik ben Lucille Coetzee, geboren en getogen aan de Atlantische kust in Zuid-Afrika.

In 1998 ben ik naar Nederland gekomen om mijn kinderen hier een nieuwe toekomst te bieden. Nooit in mijn wildste dromen had ik de ambitie carrière te maken in de gezondheidszorg, zeker niet in de complementaire geneeskunde.

Na mijn schoolopleiding in Durban heb ik aan de Universiteit van Oranje Vrijstaat een opleiding gevolgd tot wiskundeleraar. Na een paar jaar in het onderwijs ben ik in het bedrijfsleven als statisticus gaan werken.

In 2001 ben ik gestart met een opleiding medische basiskennis. Het leek mij leuk om een opleiding tot huisarts te doen, maar ik wilde eerst kijken of de medische wetenschap mij beviel. Ik volgde de opleiding bij College Sutherland waar naast de osteopathie opleiding ook mesologie werd aangeboden. Ik wist op dat moment nog niet wat ik verder met mijn leven wilde doen. Het verzorgen van de kinderen, alle ballen in de lucht houden in een nieuwe cultuur, was een volledige dagtaak. Als afleiding, om iets voor mezelf te doen, ben ik doorgestroomd naar de opleiding mesologie.

Na zeker 1000 keer bijna gestopt te zijn, heb ik de studie na 6 jaar uiteindelijk afgerond. De manier van les krijgen was heel anders dan een universitaire opleiding, soms vond ik het heel vaag en soms snapte ik het gewoon niet.

Pas in de praktijk leerde ik waar het werkelijk om ging. Inmiddels ben ik 13 jaar verder. Aan een moeilijke periode heb ik een rijkdom aan ervaringen overgehouden en heb ik als therapeute een cadeau gekregen bestaande uit inzicht, empathie en kennis.

De afgelopen paar jaar heb ik mijn achtergrond als pedagoog kunnen inzetten voor begeleiding van dementie en mensen met een (licht) verstandelijke beperking, veelal autisme. Naast mijn praktijkvoering werk ik op dit gebied als ZZP’ er.

Recent heb ik de studie Lifecoaching afgerond. Mijn volgende leerdoel is de opleiding Somatiek. Dit stelt mij in staat om mensen in hun laatste fase tot het eind te mogen begeleiden en daarbij verpleegtechnische handelingen te mogen uitvoeren.

Op mijn website www.carepraktijklucille.nl vind je een overzicht van alle klachten die ik behandel. De komende periode wil ik mij vooral specialiseren in Diabetes.