MeiMei Yu

MeiMei Yu

Integraal Guasha-therapeut

Afspraak maken

Telefoon: 020-6798586

E-mail: aigamsterdam@gmail.com

Adres: Deurloostraat 129 hs

1078 HX Amsterdam

MeiMei Yu

MeiMei Yu kwam in 1990 vanuit China naar Nederland om hier af te studeren als doctorandus sociologie in de regionale ontwikkeling met grote belangstelling voor de medische epidemiologie. In 1992 studeerde zij met succes af.

De natuurgeneeskunde wekte grote belangstelling bij haar. Het sloot aan bij haar reeds bestaande interesse voor de Traditionele Chinese Geneeskunde, waarin zij in China haar eerste basiscursus gevolgd had.

Tijdens een reis door China ontdekte zij in 1996 de oude Guasha-therapie. Nadat zij deze had leren toepassen, werkte zij met een subsidie van de Rabobank Foundation in Curitiba, een miljoenenstad in Brazilië, om daar een half jaar in een armenziekenhuis te werken (Hospital Erasmo de Roterdam). Daar bracht zij de Guashatherapie in praktijk, vooral met betrekking tot hoge bloeddruk, Brazilië’s grootste gezondheidsprobleem. De resultaten waren zeer goed.

Daarna heeft MeiMei deze therapie naar Nederland gebracht.


Guasha is veelzijdig, eenvoudig en effectief. Kort samengevat stimuleert Guasha het immuunsysteem, ontgift en ontzuurt, bevordert de bloedsomloop, reguleert functies en organen, neemt blokkaden en pijn weg, revitaliseert en regenereert, vermindert stress, moeheid en burn-out, verbetert talloze (chronische) stoornissen en klachten, brengt emoties in balans, ontspant en bevordert helderheid van geest.

Meer info zie ook: www.guasha-integraletherapie.nl en www.meihan-guasha.nl
Consult op afspraak. Tel. 030-6590178 of  06-43237488
Email: info@meihan-guasha.nl