Trudy Vlot

Mijn naam is Trudy Vlot, arts leefstijl, natuurgeneeskunde en kPNI

Als meisje was ik al gefascineerd door planten en kruiden en verzamelde ik zaadjes. Ik dacht dat deze in de geneeskunde ook werden gebruikt. De teleurstelling was groot, toen tijdens mijn studie het tegendeel bleek. Daarom heb ik na het afronden van mijn geneeskunde studie een switch gemaakt naar het bedrijfsleven. Maar de planten en kruiden bleven ‘kriebelen’. De brochure voor de natuurgeneeskunde opleiding heb ik jaren bewaard voordat ik besloot om ook werkelijk de opleiding te gaan doen. Het heeft me gegrepen en laat me ook niet meer los.. Vanaf die tijd ben ik blijven studeren en geef ik inmiddels anderen les in de verschillende takken binnen de complementaire geneeskunde en de basiskennis van de geneeskunde.

Ik werk integraal. Dit houdt voor mij in, dat ik meerdere inzichten en interventies met elkaar combineer. Bij de ene persoon bereik je meer met voeding, bij de volgende met fytotherapie (kruiden) en bij weer een ander met psychosociale interventies.  Dat houdt voor u in, dat wanneer er twee verschillende mensen met hoofdpijn komen, ze een geheel verschillende aanpak kunnen verwachten. Andersom kan het zo zijn, dat twee verschillende aandoeningen (die op het oog weinig met elkaar vandoen lijken te hebben), juist op dezelfde manier worden aangepakt.

Het aanpakken van leefstijlfactoren is altijd onderdeel van het behandelplan. Dit vraagt van mij dat ik u uitleg geef over het hoe en waarom. Maar dit vraagt van u ook een actieve bijdrage in het geheel. U zult zelf aan de slag moeten om het totale behandelplan tot een optimaal resultaat te laten leiden.

Voor meer informatie of afspraken kunt u contact opnemen met (0416) 54 33 10 (maandag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur) of (020) 679 85 86 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur).