Yu-Wen Tjiong

Yu-Wen Tjiong

Arts voor acupunctuur, Mindfulness-trainer en arts voor ouderengeneeskunde (niet praktiserend)

Afspraak maken

Telefoon: 020-6798586

E-mail: aigamsterdam@gmail.com

Adres: Deurloostraat 129 hs

1078 HX Amsterdam

Yu-Wen Tjiong

Yu-Wen Tjiong is afgestudeerd als arts aan de Universiteit van Amsterdam (2000) en werkzaam als acupunctuur arts.  

Hiervoor heb ik acht jaar ervaring opgedaan als specialist ouderengeneeskunde. De uitbreiding van mijn westers geneeskundige kennis met de Chinese acupunctuur heeft mij enorm enthousiast gemaakt! In mijn eerdere werk met chronisch zieken en ouderen ben ik namelijk veel moeilijk of niet behandelbare klachten tegengekomen zoals chronische pijn, jeuk, misselijkheid, aanhoudende vermoeidheid, gewrichtsklachten en problemen met lopen of bewegen. Ook bij deze klachten is het mogelijk acupunctuur te gebruiken, als zelfstandige behandeling of als aanvullende behandeling naast een behandeling bij uw huisarts of specialist.

Acupunctuur is een van de behandelingsmethoden van de TCM (Traditional Chinese Medicine), een duizenden jaren oude geneeskunde. Er wordt gebruik gemaakt van het zelfherstellende vermogen van het lichaam middels beïnvloeding van onze energie (Qi) huishouding. In tegenstelling tot veel medicijnen heeft acupunctuur geen of nauwelijks bijwerkingen.

INTEGRATIVE MEDICINE (IM)

Ik zie het als mijn passie om als mens, arts en coach u te inspireren en op weg te helpen richting een goede gezondheid maar bovenal richting een ervaren hoge kwaliteit van leven.

Mijn visie op gezondheid is holistisch, dat wil zeggen gericht op de gehele mens, lichaam, geest en onze leef omgeving. Mijn natuurlijke behandelmethoden als acupunctuur, mindfulness oefeningen*, voedings –en leefstijladviezen stimuleren het zelf herstellende en zelf regulerende vermogen van het lichaam en worden geïntegreerd binnen de behandeling van uw huisarts of specialist. Samengevat valt mijn werkwijze onder die van de integrale geneeskunde (integrative medicine, IM).

Mijn passie en persoonlijke interesse gaat uit naar het behandelen van stress –en spanning gerelateerde lichamelijke klachten. In de drukte van alledag zitten we in ons hoofd (do-modus) voortdurend in de toekomst (plannen maken, zorgen, piekeren) en verleden en vergeten de signalen van ons lijf en het leven in de ‘zijns’ modus.

Hier ligt de sleutel van welke rol we zelf kunnen innemen in preventie van ziekte en verminderen van chronische lichamelijke en psychische klachten.

*Gebaseerd op MBSR, Mindfulness-based Stress Reduction, Jon Kabat Zinn, Wetenschappelijke aangetoonde methode effectief bij, chronische pijn, depressieve klachten, angst en nog meer.

Mijn moto luidt: “Gezondheid ervaren is levenskunst, de kunst om op elk moment het evenwicht te vinden tussen de positieve en negatieve invloeden in ons leven”.

BIG Registernummer: 590539996001.

Voor meer informatie:

info@acupunctuurartspraktijk.nl

www.acupunctuurartspraktijk.nl